Produkty żywnościowe
Produkty żywnościowe

Przepisy na dania z masłem orzechowym

Masło orzechowe, od dawna popularne za oceanem, w ostatnich...

Przepisy na dania z zastosowaniem mąki kokosowej

Mąka kokosowa cieszy się coraz większą popularnością, nie tylko wśród...

Młody, zielony jęczmień – właściwości i zastosowanie

Zielony, młody jęczmień od kilku lat cieszy się w Polsce...

Luteina – źródła naturalnego występowania

Luteina jest związkiem z rodziny karotenoidów, do której należą też...

Makaron ze szpinakiem i żółtym serem – pomysł na szybki obiad

Bywa, że w tygodniu jesteśmy zbyt zabiegani, żeby zastanowić...

Przepisy na udaną zupę pomidorową

Choć to jedna z najpopularniejszych zup w polskiej (i...

Banany – właściwości odżywcze

Czy banany są zdrowe? Tak, dlatego wielu specjalistów zaleca je...

Mleko kokosowe – właściwości i zastosowanie

Mleko kokosowe to produkt pozyskiwany z jadalnych części dojrzałych owoców...

Czarnuszka – zastosowanie w kuchni i kosmetyce

Nigella sativa, znana szerzej jako czarnuszka siewna, ogrodowa albo czarny...

Yerba mate – właściwości i sposoby parzenia

Herbata yerba mate to wysuszone liście południowoamerykańskiego drzewa o nazwie Ilex paraguariensis (ostrokrzew paragwajski).