Produkty żywnościowe
Produkty żywnościowe

Kefir – właściwości odżywcze i zdrowotne kefiru

Na co jeszcze mogą liczyć osoby, które włączają kefir do codziennego menu?

Ziemniaki – właściwości odżywcze i zdrowotne ziemniaków

Nazywany „przysmakiem królów i nędzarzy”, określany jako kartofel, pyra albo kropel...

Maślanka – właściwości odżywcze i zdrowotne maślanki

Ten popularny napój, będący ubocznym produktem robienia masła, nie jest wprawdzie wybitnie odżywczy, jednak...

Pomidory – właściwości odżywcze i zdrowotne pomidorów

Przeczytaj poniższy tekst i dowiedz się, jakim substancjom odżywczym pomidor zawdzięcza swoje wyjątkowe właściwości...

Kapusta świeża i kiszona – właściwości odżywcze i zdrowotne

Szczególne właściwości ma natomiast kapusta kiszona - jej zaletą jest bogactwo probiotyków...

Cukier – jak wpływa na organizm i dlaczego lepiej go unikać?

Cukier - najpopularniejsza na naszych stołach substancja słodząca...

Cieciorka – właściwości odżywcze i zdrowotne cieciorki

Przeczytaj więcej o właściwościach ciecierzycy...

Olej palmowy – czy utwardzony olej palmowy jest niezdrowy?

Olej palmowy to obecnie jeden z najbardziej kontrowersyjnych produktów spożywczych...

Jakie tłuszcze wybierać do smażenia i pieczenia?

W ostatnich latach rynek spożywczy jest wręcz zalany różnego typu olejami roślinnymi, które ze względu na...

Roślinne źródła białka – czym zastąpić mięso?

Białko w diecie kojarzy nam się głównie z produktami pochodzenia zwierzęcego...