Benecol® LEKKI o zawartości 35% tłuszczu,
z dodatkiem stanoli roślinnych o udowodnionym działaniu obniżającym cholesterol

Dostępne opakowanie: 225 g

EFEKT

Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10% uzyskuje się przy ciągu 2-3 tygodni przy dziennym spożyciu od 1,5 do 2,4 g stanoli dziennie, czyli 3-4 kromek pieczywa posmarowanego produktem Benecol® LEKKI

DAWKOWANIE

30 g to zalecana dzienna porcja produktu Benecol® LEKKI, zawierająca 1,5 – 2,4 g stanoli roślinnych. Dzienne spożycie stanoli roślinnych nie powinno przekroczyć 3 g. Opakowanie Benecol® LEKKI 225 g zawiera 7,5 dziennych porcji po 30 g.

ZALECENIA

Zaleca się spożywanie produktu Benecol® LEKKI jako składnika zdrowego stylu życia oraz zrównoważonej i różnorodnej diety bogatej w warzywa i owoce w celu utrzymania poziomu karotenu.

UWAGI

Produkt nie jest przeznaczony dla ludzi, którzy nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Produkt Benecol® LEKKI nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5 roku życia. Spożywanie produktu Benecol® LEKKI przez osoby zażywające leki obniżające poziom cholesterolu powinno odbywać się wyłącznie pod kontrolą lekarską. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje pełnej gwarancji obniżenia ryzyka.

SKŁADNIKI

Składniki: olej rzepakowy, woda, estry stanoli roślinnych (9,0 g / 100 g*), tłuszcz palmowy, maślanka w proszku (z mleka), emulgatory (lecytyna, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól (0,3%), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (beta-karoten), witamina A (retinol), witamina D3 (cholekalcyferol). *ekwiwalent stanoli roślinnych 5,3 g / 100 g.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułZ OLIWĄ Z OLIWEK
Następny artykułO SMAKU MASŁA