Produkty żywnościowe
Produkty żywnościowe

Zielone warzywa – rodzaje, właściwości odżywcze i zdrowotne

Musisz wiedzieć, że poszczególne rodzaje warzyw mają różne wartości odżywcze...

Cielęcina – właściwości odżywcze i zastosowanie w diecie

Cielęcina uchodzi za jeden z najzdrowszych gatunków mięsa. Polecana jest też osobom...

Dorsz – właściwości odżywcze i zdrowotne

Czy na Twoim talerzu czasami pojawia się dorsz bałtycki albo atlantycki? Jest on bogaty w wartości odżywcze...

Ryby słodkowodne – rodzaje i wartości odżywcze

Ich spożywanie jest zalecane szczególnie jako element profilaktyki chorób układu sercowo-naczyniowego...

Ocet jabłkowy – właściwości lecznicze i zastosowanie w odchudzaniu

Korzystne dla zdrowia właściwości octu jabłkowego są znane od wieków...

Pasternak – właściwości odżywcze i zdrowotne

Dlaczego jednak warto je spożywać? Poznaj kilka informacji na temat właściwości pasternaku...

Marchewka – jakie właściwości zdrowotne i odżywcze ma marchew?

Marchewka to bogate źródło witamin, składników mineralnych...

Algi morskie – właściwości odżywcze i zdrowotne alg i glonów

To bogate źródła antyoksydantów, które zapobiegają rozwojowi chorób układu krążenia...

Naturalne probiotyki – jogurt, kefir i co jeszcze?

Obecność żywności probiotycznej w diecie pomaga m.in. uregulować pracę przewodu pokarmowego...

Czarna porzeczka – właściwości odżywcze i zdrowotne czarnej porzeczki

Lecznicze i prozdrowotne właściwości czarnej porzeczki znane są od stuleci...