Benecol® LIGHT to wysokiej jakości produkt o klinicznie udowodnionym działaniu w obniżaniu poziomu cholesterolu dzięki stanolom roślinnym.

Benecol® LIGHT świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, szczególnie dla osób które liczą kalorie.

Benecol® został opracowany z myślą o Twoim sercu:

  • Dzięki olejom roślinnym jest bogatym źródłem kwasów Omega 3 i 6.
  • Zawiera o 87% mniej tłuszczów nasyconych niż masło.

Włącz go do swojej diety już dzisiaj, to proste i mądre rozwiązanie na problem wysokiego poziomu cholesterolu.

Zawartość tłuszczu: 35%

Dostępne opakowanie: 400g

TABELA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1340 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 35 g
w tym kwasy nasycone 6,8g
kwasy jednonienasycone 20 g
kwasy wielonienasycone 8,2 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry <0,5 g
Białko 2,3 g
Sól 0,30 g
Witamina A 900 µg/113% RWS
Witamina D3 7,5µg/150% RWS
Witamina E 8,5 mg/71% RWS
Omega-3 (kwas alfalinolenowy) 2,4 g
Stanole roślinne 5,3g

 

EFEKT

Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10% uzyskuje się przy ciągu 2-3 tygodni przy dziennym spożyciu od 1,5 do 2,4 g stanoli dziennie, czyli 3-4 kromek pieczywa posmarowanego produktem Benecol® LIGHT

DAWKOWANIE

30 g to zalecana dzienna porcja produktu Benecol® LIGHT, zawierająca 1,5 – 2,4 g stanoli roślinnych. Dzienne spożycie stanoli roślinnych nie powinno przekroczyć 3 g. Opakowanie Benecol® LIGHT 400 g zawiera 13 dziennych porcji po 30 g.

ZALECENIA

Zaleca się spożywanie produktu Benecol® LIGHT jako składnika zdrowego stylu życia oraz zrównoważonej i różnorodnej diety bogatej w warzywa i owoce w celu utrzymania poziomu karotenu.

UWAGI

Produkt nie jest przeznaczony dla ludzi, którzy nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Produkt Benecol® LIGHT nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5 roku życia. Spożywanie produktu Benecol® LIGHT przez osoby zażywające leki obniżające poziom cholesterolu powinno odbywać się wyłącznie pod kontrolą lekarską. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje pełnej gwarancji obniżenia ryzyka.

SKŁADNIKI

Składniki: olej rzepakowy, woda, estry stanoli roślinnych (9,0 g / 100 g*), tłuszcz palmowy, maślanka w proszku (z mleka), emulgatory (lecytyna, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól (0,3%), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (beta-karoten), witamina A (retinol), witamina D3 (cholekalcyferol). *ekwiwalent stanoli roślinnych 5,3 g / 100 g.
PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułZ OLIWĄ Z OLIWEK
Następny artykułO SMAKU MASŁA