Benecol® O SMAKU MASŁA to wysokiej jakości produkt o klinicznie udowodnionym działaniu w obniżaniu poziomu cholesterolu dzięki stanolom roślinnym.

Benecol® O SMAKU MASŁA świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, a także do pieczenia, gotowania i smażenia.

Benecol został opracowany z myślą o Twoim sercu:

  • Dzięki olejom roślinnym jest bogatym źródłem kwasów Omega 3
  • Zawiera o 79% mniej tłuszczów nasyconych niż masło
  • Nie zawiera substancji konserwujących
  • Zawiera wyłącznie naturalne aromaty i barwniki

Włącz go do swojej diety już dzisiaj, to proste i mądre rozwiązanie na problem wysokiego poziomu cholesterolu.

Zawartość tłuszczu: 59%

Dostępne opakowanie: 400g i 225 g

EFEKT

Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10% uzyskuje się przy ciągu 2-3 tygodni przy dziennym spożyciu od 1,5 do 2,4 g stanoli dziennie, czyli 3-4 kromek pieczywa posmarowanego produktem Benecol® O SMAKU MASŁA.

DAWKOWANIE

30 g to zalecana dzienna porcja produktu Benecol® O SMAKU MASŁA, zawierająca 2 g stanoli roślinnych. Dzienne spożycie stanoli roślinnych nie powinno przekroczyć 3 g. Opakowanie Benecol® O SMAKU MASŁA 400 g zawiera 13 dziennych porcji po 30 g.

ZALECENIA

Zaleca się spożywanie produktu Benecol® O SMAKU MASŁA jako składnika zdrowego stylu życia oraz zrównoważonej i różnorodnej diety bogatej w warzywa i owoce w celu utrzymania poziomu karotenu.

UWAGI

Produkt nie jest przeznaczony dla ludzi, którzy nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Produkt Benecol® O SMAKU MASŁA nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5 roku życia. Spożywanie produktu Benecol® O SMAKU MASŁA przez osoby zażywające leki obniżające poziom cholesterolu powinno odbywać się wyłącznie pod kontrolą lekarską. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje pełnej gwarancji obniżenia ryzyka.

SKŁADNIKI

Składniki: olej rzepakowy, woda, estry stanoli roślinnych (stanole roślinne 6,6 g/100 g)*, tłuszcz palmowy, maślanka w proszku (z mleka),  sól (0,3%), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa),  aromaty naturalne, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (karoteny), witamina A, witamina D3.

WRTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 2207 kJ/537 kcal
Tłuszcz: 59 g
w tym kwasy nasycone 11 g
Węglowodany: 0,8 g
w tym cukry 0,8 g
Białko < 0,5 g
Sól 0,30 g
Witamina A 900 µg/ 113% RWS
Witamina D3 7,5µg/ 150% RWS
Witamina E 8,3 mg/ 125% RWS
Omega-3 (kwas alfalinolenowy) 3,7 g
Stanole roślinne 6,63 g

 

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułLIGHT
Następny artykułSUPLEMENT DIETY