Benecol® O SMAKU MASŁA to wysokiej jakości produkt o klinicznie udowodnionym działaniu w obniżaniu poziomu cholesterolu dzięki stanolom roślinnym.

Benecol® O SMAKU MASŁA świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, a także do pieczenia, gotowania i smażenia.

Benecol został opracowany z myślą o Twoim sercu:

  • Dzięki olejom roślinnym jest bogatym źródłem kwasów Omega 3 i 6.
  • Zawiera o ponad 70% mniej tłuszczów nasyconych niż masło.
  • Nie zawiera substancji konserwujących.

Włącz go do swojej diety już dzisiaj, to proste i mądre rozwiązanie na problem wysokiego poziomu cholesterolu.

Zawartość tłuszczu: 60%

Dostępne opakowanie: 400g i 225 g

EFEKT

Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10% uzyskuje się przy ciągu 2-3 tygodni przy dziennym spożyciu od 1,5 do 2,4 g stanoli dziennie, czyli 3-4 kromek pieczywa posmarowanego produktem Benecol® O SMAKU MASŁA.

DAWKOWANIE

30 g to zalecana dzienna porcja produktu Benecol® O SMAKU MASŁA, zawierająca 1,5 – 2,4 g stanoli roślinnych. Dzienne spożycie stanoli roślinnych nie powinno przekroczyć 3 g. Opakowanie Benecol® O SMAKU MASŁA 400 g zawiera 13 dziennych porcji po 30 g.

ZALECENIA

Zaleca się spożywanie produktu Benecol® O SMAKU MASŁA jako składnika zdrowego stylu życia oraz zrównoważonej i różnorodnej diety bogatej w warzywa i owoce w celu utrzymania poziomu karotenu.

UWAGI

Produkt nie jest przeznaczony dla ludzi, którzy nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Produkt Benecol® O SMAKU MASŁA nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5 roku życia. Spożywanie produktu Benecol® O SMAKU MASŁA przez osoby zażywające leki obniżające poziom cholesterolu powinno odbywać się wyłącznie pod kontrolą lekarską. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje pełnej gwarancji obniżenia ryzyka.

SKŁADNIKI

olej rzepakowy, woda, estry stanoli roślinnych (stanole roślinne 9,0 g/100 g)*, tłuszcz palmowy, maślanka w proszku (z mleka),  emulgatory (lecytyna, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól (0,3%), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (beta-karoten), witamina A (retinol), witamina D3 (cholekalcyferol).

WRTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 2240 kJ/540 kcal
Tłuszcz: 60 g
w tym kwasy nasycone 12 g
Węglowodany: 0,8 g
w tym cukry 0,8 g
Białko < 0,5 g
Sól 0,30 g
Witamina A 900 µg/ 113% RWS
Witamina D3 7,5µg/ 150% RWS
Witamina E 15 mg/ 125% RWS
Stanole roślinne 5,3 g

 

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułLIGHT
Następny artykułSUPLEMENT DIETY