Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK to wysokiej jakości produkt o klinicznie udowodnionym działaniu w obniżaniu poziomu cholesterolu dzięki stanolom roślinnym, oraz z dodatkiem 11% wysokiej jakości oliwy z oliwek. Poczuj jej wyjątkowy, śródziemnomorski smak i zapach.

Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK świetnie nadaje się do smarowania pieczywa.

Benecol® został opracowany z myślą o Twoim sercu:

  • Dzięki olejom roślinnym jest bogatym źródłem kwasów Omega 3
  • Zawiera o 80% mniej tłuszczów nasyconych niż masło
  • Zawiera wyłącznie naturalne aromaty i barwniki

Włącz go do swojej diety już dzisiaj, to proste i mądre rozwiązanie na problem wysokiego poziomu cholesterolu.

Zawartość tłuszczu: 55%

Dostępne opakowanie: 400g i 225 g

TABELA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 2052 kJ/499 kcal
Tłuszcz: 55 g
w tym kwasy nasycone 10 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry 0,6 g
Białko < 0,5 g
Sól 0,8 g
Witamina A 900 µg/ 113% RWS
Witamina D3 7,5µg/ 150% RWS
Witamina E 5,8 mg/ 48% RWS
Omega-3 (kwas alfalinolenowy) 2,6 g
Stanole roślinne 6,6 g

 

EFEKT

Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10% uzyskuje się przy ciągu 2-3 tygodni przy dziennym spożyciu od 1,5 do 3,0 g stanoli dziennie, czyli 3-4 kromek pieczywa posmarowanego produktem Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK.

DAWKOWANIE

30 g to zalecana dzienna porcja produktu Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK, zawierająca 2 g stanoli roślinnych. Dzienne spożycie stanoli roślinnych nie powinno przekroczyć 3g. Opakowanie Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK 400 g zawiera 13 dziennych porcji po 30 g.

ZALECENIA

Zaleca się spożywanie produktu Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK jako składnika zdrowego stylu życia oraz zrównoważonej i różnorodnej diety bogatej w warzywa i owoce w celu utrzymania poziomu karotenu.

UWAGI

Produkt nie jest przeznaczony dla ludzi, którzy nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Produkt Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5 roku życia. Spożywanie produktu Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK przez osoby zażywające leki obniżające poziom cholesterolu powinno odbywać się wyłącznie pod kontrolą lekarską. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje pełnej gwarancji obniżenia ryzyka.

SKŁADNIKI

Składniki: woda, olej rzepakowy, oliwa z oliwek (11%), estry stanoli roślinnych (stanole roślinne 6,6 g/100 g), tłuszcz palmowy,  maślanka w proszku (z mleka), sól (0,8%), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), aromaty nauralne, substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (karoteny), witamina A, witamina D3.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułCLASSIC
Następny artykułLIGHT