Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK to wysokiej jakości produkt o klinicznie udowodnionym działaniu w obniżaniu poziomu cholesterolu dzięki stanolom roślinnym, oraz z dodatkiem 11% wysokiej jakości oliwy z oliwek.

Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, a także do pieczenia, gotowania i smażenia.

Benecol® został opracowany z myślą o Twoim sercu:

  • Dzięki olejom roślinnym jest bogatym źródłem kwasów Omega 3 i 6.
  • Zawiera o 79% mniej tłuszczów nasyconych niż masło.
  • Nie zawiera substancji konserwujących.

Włącz go do swojej diety już dzisiaj, to proste i mądre rozwiązanie na problem wysokiego poziomu cholesterolu.

Zawartość tłuszczu: 55%

TABELA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 2052 kJ/499 kcal
Tłuszcz: 55 g
w tym kwasy nasycone 11 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry 0,6 g
Białko < 0,5 g
Sól 0,91 g
Witamina A 760 µg/ 84% RWS
Witamina D3 7,2µg/ 144% RWS
Witamina E 6 mg/ 50% RWS
Omega-3 (kwas alfalinolenowy) 2,7 g
Stanole roślinne 5,3 g

 

Dostępne opakowanie: 400g i 225 g

EFEKT

Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10% uzyskuje się przy ciągu 2-3 tygodni przy dziennym spożyciu od 1,5 do 3,0 g stanoli dziennie, czyli 3-4 kromek pieczywa posmarowanego produktem Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK.

DAWKOWANIE

30 g to zalecana dzienna porcja produktu Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK , zawierająca 1,5 – 2,4 g stanoli roślinnych. Dzienne spożycie stanoli roślinnych nie powinno przekroczyć 3 g. Opakowanie Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK 400 g zawiera 13 dziennych porcji po 30 g.

ZALECENIA

Zaleca się spożywanie produktu Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK jako składnika zdrowego stylu życia oraz zrównoważonej i różnorodnej diety bogatej w warzywa i owoce w celu utrzymania poziomu karotenu.

UWAGI

Produkt nie jest przeznaczony dla ludzi, którzy nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Produkt Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5 roku życia. Spożywanie produktu Benecol® Z OLIWĄ Z OLIWEK przez osoby zażywające leki obniżające poziom cholesterolu powinno odbywać się wyłącznie pod kontrolą lekarską. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje pełnej gwarancji obniżenia ryzyka.

SKŁADNIKI

Składniki: woda, olej rzepakowy, rafinowana oliwa z oliwek (11%), estry stanoli roślinnych (9,0 g/100 g), tłuszcz roślinny (palmowy), maślanka w proszku (z mleka), sól (0,9%), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (beta-karoten), witamina A (retinol), witamina D (cholekalcyferol). *ekwiwalent stanoli roślinnych 5,3 g /100 g.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułCLASSIC
Następny artykułLIGHT