Skip to content

Kurczak z pesto

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Sposób
  1. Aby przygotować pesto, umieść bazylię w małym robocie kuchennym lub blenderze i miksuj, aż zostanie z grubsza posiekana. Dodaj orzeszki piniowe, ser i czosnek i ponownie zmiksuj. Dodaj Benecol z oliwą z oliwek i zmiksuj ostatni raz, na pastę. Odstaw na bok.
  2. GOTOWANIE                                                                                                                                          Rozgrzej piekarnik do 200°C lub do 180°C z termoobiegiem. Roztop na patelni 15 g Benecolu z oliwą z oliwek i podgrzej. Następnie ułóż na patelni piersi z kurczaka i przez 10 minut, obracając często, by zarumienić równo z obu stron. Przełóż na koniec na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i trzymaj w piekarniku przez około 10 minut.
  3. 3
    Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i dobrze odcedź. Wymieszaj z pesto, przykryj patelnię pokrywką i odstaw na minutę lub dwie. Podawaj kurczaka i makaron z warzywami.
Produkty użyte w tym przepisie

Szukaj