Skip to content

Naleśniki

PRZEPIS NA PYSZNE NALEŚNIKI NA KAŻDĄ PORĘ DNIA!
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Sposób
  1. Przesiej mąkę i sól do miski i zrób wgłębienie. Wlej do środka jajko, roztopione masło Benecol i połowę mleka.
  2. Powoli mieszaj mąkę z płynem aż zupełnie się wymieszają. Następnie ubijaj do momentu, kiedy uzyskasz gładkie ciasto i wymieszaj z pozostałym mlekiem.
  3. GOTOWANIE
    Rozgrzej patelnię, zmniejsz ogień i nałóż taką ilość masy, by patelnia była pokryta cienką warstwą.
  4. Smaż na średnim ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, a następnie odwróć i podsmaż z drugiej strony. Postaraj się, by naleśniki pozostawały ciepłe przed podaniem.
  5. Podawaj z domowym dżemem.
Produkty użyte w tym przepisie

Szukaj