
Naleśniki
PRZEPIS NA PYSZNE NALEŚNIKI NA KAŻDĄ PORĘ DNIA!
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania
20 minut Składniki
-
100 gmąki
-
szczypta soli
-
1jajko
-
300 mlmleka
-
60 gdomowego dżemu
-
1
Sposób
- Przesiej mąkę i sól do miski i zrób wgłębienie. Wlej do środka jajko, roztopione masło Benecol i połowę mleka.
- Powoli mieszaj mąkę z płynem aż zupełnie się wymieszają. Następnie ubijaj do momentu, kiedy uzyskasz gładkie ciasto i wymieszaj z pozostałym mlekiem.
- GOTOWANIE
Rozgrzej patelnię, zmniejsz ogień i nałóż taką ilość masy, by patelnia była pokryta cienką warstwą. - Smaż na średnim ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, a następnie odwróć i podsmaż z drugiej strony. Postaraj się, by naleśniki pozostawały ciepłe przed podaniem.
- Podawaj z domowym dżemem.
Produkty użyte w tym przepisie