Skip to content

Śniadanie na ciepło z piekarnika

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania
35 minut
Składniki
  • 4
    wysokiej jakości kiełbaski wieprzowe lub wegetariańskie
  • 8
    szparagów
  • 2
    garści pomidorów cherry (150 g)
  • 4
    ciabatty lub inne ulubione pieczywo
  • 2
    szklanki szpinaku baby
  • 1
    cytryna
  • 4
    jajka
  • szczypta mielonej wędzonej papryki i pietruszki do podania
  • (200 g czerwonej fasolki w sosie pomidorowym do podania)
Sposób
  1. Umieść kiełbaski wraz ze szparagami na blasze piekarnika. Piecz przez 15 minut w 180°C. Obróć kiełbaski oraz szparagi i dodaj pomidory. Gotuj przez kolejne 10 minut, aż skórka na pomidorach zacznie pękać.
  2. Umieść szpinak w misce i zalej gotującą się wodą. Odcedź po 2 minutach i skrop sokiem z cytryny.
  3. Ugotuj jajka tak, jak lubisz.
  4. Przygotuj tosty z chleba i połóż na talerzu. Dołóż szparagi, kiełbaski i pomidorki cherry. Obsyp posiekaną pietruszką i szczyptą wędzonej papryki.

Szukaj