
Kanapka z pieczoną papryką, serkiem Benecol ze szczypiorkiem i prażonymi migdałami
(Kanapka zawiera dzienną dawkę Benecolu obniżającego poziom cholesterolu)
1 porcja
Czas przygotowania
10 min. Składniki
-
1bajgel lub bułka
-
40 g
-
papryka marynowana – jedna duża lub kilka mniejszych (70 g)
-
2łyżki prażonych płatków migdałów (15 g)
-
1garść mieszanki szpinaku, rzeżuchy i rukoli (17 g)
Sposób
- Na niewielkiej patelni, bez dodatku oleju, na małym lub średnim ogniu, przypraż migdały. Przesuwaj je po patelni, aż nabiorą złotego koloru, a następnie przesyp na talerz.
- Rozsmaruj serek Benecol na bajgle lub bułce, a następnie posyp ją ostudzonymi migdałami.
- Ułóż papryczki na wierzchu i dopraw obficie pieprzem.
- Na górze umieść rukolę, szpinak i rzeżuchę, zamknij kanapkę drugą połówką; gotową kanapkę przekrój na pół przed podaniem.
Smacznego z nowym, pysznym serkiem Benecol – prosty sposób na redukcję cholesterolu!
Produkty użyte w tym przepisie