Skip to content
Kanapka z pieczoną papryką, serkiem Benecol ze szczypiorkiem i prażonymi migdałami

Kanapka z pieczoną papryką, serkiem Benecol ze szczypiorkiem i prażonymi migdałami

(Kanapka zawiera dzienną dawkę Benecolu obniżającego poziom cholesterolu)
1 porcja
Czas przygotowania
10 min.
Składniki
  • 1
    bajgel lub bułka
  • 40 g
  • papryka marynowana – jedna duża lub kilka mniejszych (70 g)
  • 2
    łyżki prażonych płatków migdałów (15 g)
  • 1
    garść mieszanki szpinaku, rzeżuchy i rukoli (17 g)
Sposób
  1. Na niewielkiej patelni, bez dodatku oleju, na małym lub średnim ogniu, przypraż migdały. Przesuwaj je po patelni, aż nabiorą złotego koloru, a następnie przesyp na talerz.
  2. Rozsmaruj serek Benecol na bajgle lub bułce, a następnie posyp ją ostudzonymi migdałami.
  3. Ułóż papryczki na wierzchu i dopraw obficie pieprzem.
  4. Na górze umieść rukolę, szpinak i rzeżuchę, zamknij kanapkę drugą połówką; gotową kanapkę przekrój na pół przed podaniem.Kanapka z pieczoną papryką, serkiem Benecol ze szczypiorkiem i prażonymi migdałami

Smacznego z  nowym, pysznym serkiem Benecol – prosty sposób na redukcję cholesterolu!

Szukaj