Skip to content
Bajgel z pierczarkami, karmelizowane cebule i serkiem Benecol

Kanapka z pieczarkami, karmelizowaną cebulą i musztardą z serkiem twarogowym Benecol z czosnkiem

(Kanapka zawiera dzienną dawkę serka Benecolu obniżającego poziom cholesterolu)
1 porcja
Czas przygotowania
10 min
Składniki
Sposób
  1. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i szczyptę soli.
  2. Smaż cebulę na delikatnym ogniu, aż zacznie się karmelizować.
  3. Następnie dodaj pieczarki i smaż z każdej strony przez kilka minut, aż będą przypieczone.
  4. Gotowe pieczarki odłóż na talerz, aby lekko ostygły.
  5. Jedną połówkę bajgla  posmaruj serkiem Benecol, nałóż cebulę, pieczarki i rukolę.
  6. Drugą połówkę bajgla posmaruj musztardą i przykryj nią połówkę z dodatkami; gotową kanapkę przekrój na pół przed podaniem.Kanapka z pieczarkami, karmelizowaną cebulą i musztardą z serkiem twarogowym Benecol z czosnkiem

Smacznego z  nowym, pysznym serkiem Benecol – prosty sposób na redukcję cholesterolu!

Szukaj