
Kanapka z pieczarkami, karmelizowaną cebulą i musztardą z serkiem twarogowym Benecol z czosnkiem
(Kanapka zawiera dzienną dawkę serka Benecolu obniżającego poziom cholesterolu)
1 porcja
Czas przygotowania
10 min Składniki
-
1bajgel lub bułka
-
40 g
-
2łyżki oliwy
-
1/2cebuli (90 g) pokrojonej w plasterki
-
4pieczarki (115 g) pokrojone w plastry o grubości 2 cm
-
1łyżeczka musztardy dijon
-
1garść rukoli lub sałaty
Sposób
- Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i szczyptę soli.
- Smaż cebulę na delikatnym ogniu, aż zacznie się karmelizować.
- Następnie dodaj pieczarki i smaż z każdej strony przez kilka minut, aż będą przypieczone.
- Gotowe pieczarki odłóż na talerz, aby lekko ostygły.
- Jedną połówkę bajgla posmaruj serkiem Benecol, nałóż cebulę, pieczarki i rukolę.
- Drugą połówkę bajgla posmaruj musztardą i przykryj nią połówkę z dodatkami; gotową kanapkę przekrój na pół przed podaniem.
Smacznego z nowym, pysznym serkiem Benecol – prosty sposób na redukcję cholesterolu!
Produkty użyte w tym przepisie