Łosoś w cytrynowej panierce
                        POŁĄCZENIE ŁOSOSIA Z CYTRYNĄ NADAJE DANIU WYJĄTKOWY SMAK.
                    
                
                    Liczba porcji: 4
                    
                
                                Czas przygotowania
                    65 minut                Składniki
                    - 
                                                                            500 gmłodych ziemniaków
 - 
                                                                            Panierka:
 - 
                                                                            30 gświeżej bułki tartej
 - 
                                                                            30 gpłatków owsianych
 - 
                                                                            10 ganchois, odsączonych i posiekanych
 - 
                                                                            15 gkaparów, odsączonych i posiekanych
 - 
                                                                            1drobno starta skórka z cytryny
 - 
                                                                            2łyżki posiekanego szczypiorku
 - 
                                                                            25 gorzechów pini
 - 
                                                                            30 g
 - 
                                                                            130 gkawałków fileta z łososia
 - 
                                                                            
                                        gotowane na parze szparagi lub fasolka
 - 
                                                                            
                                        kawałki cytryny
 
Sposób
                    - Rozgrzej piekarnik do 200°C lub 180°C z termoobiegiem. Umieść ziemniaki na blasze do pieczenia i posmaruj Benecolem z oliwą z oliwek. Piecz przez 30 minut, od czasu do czasu potrząsając.
 - Wymieszaj bułkę tartą, płatki owsiane, anchois, kapary, skórkę z cytryny, szczypiorek i orzeszki piniowe. Dodaj łyżkę Benecolu z oliwą z oliwek i wymieszaj na szorstką pastę. Połóż kawałki łososia na blasze do pieczenia i posyp bułką tartą. Piecz przez 15-20 minut.
 - Łososia podawaj z ziemniakami, szparagami lub fasolką i kawałkami cytryny.