Pasta z cytryny i limonki
SŁODKOŚĆ I SUBTELNY SMAK W CYTRUSOWEJ PAŚCIE. JEDNA PORCJA ZAWIERA 0,8 G CODZIENNEGO ZAPOTRZEBOWANIA NA 2 G STANOLI ROŚLINNYCH.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania
5-10 minut Składniki
-
drobno starta skórka z x 1/2 limonki
-
drobno starta skórka z x 1/2 cytryny
-
1łyżeczka soku z cytryny
-
50g
Sposób
- Wymieszaj wszystkie składniki i podziel na 4 porcje. Przechowuj pastę w szczelnym pojemniku w lodówce przez okres do jednego tygodnia lub zamroź w formach na kostki lodu – po zamrożeniu wyjmij z foremek i umieść w oznakowanym pojemniku (pamiętaj o zapoznaniu się z wytycznymi producenta, dotyczącymi czasu przechowywania w zamrażarce).
Produkty użyte w tym przepisie