Benecol® CLASSIC to wysokiej jakości produkt o klinicznie udowodnionym działaniu w obniżaniu poziomu cholesterolu dzięki stanolom roślinnym.

Benecol® CLASSIC świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, a także do pieczenia, gotowania i smażenia.

Benecol został opracowany z myślą o Twoim sercu:

  • Dzięki olejom roślinnym jest bogatym źródłem kwasów Omega 3 i 6.
  • Zawiera o 69% mniej tłuszczów nasyconych niż masło.
  • Nie zawiera laktozy, ani substancji konserwujących.

Włącz go do swojej diety już dzisiaj, to proste i mądre rozwiązanie na problem wysokiego poziomu cholesterolu.

Zawartość tłuszczu: 60%

Dostępne opakowanie: 400g i 225 g

EFEKT

Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10% uzyskuje się przy ciągu 2-3 tygodni przy dziennym spożyciu od 1,5 do 2,4 g stanoli dziennie, czyli 3-4 kromek pieczywa posmarowanego produktem Benecol® CLASSIC.

DAWKOWANIE

30 g to zalecana dzienna porcja produktu Benecol® CLASSIC, zawierająca 1,5 – 2,4 g stanoli roślinnych. Dzienne spożycie stanoli roślinnych nie powinno przekroczyć 3 g. Opakowanie Benecol® CLASSIC 225 g zawiera 7,5 dziennych porcji po 30 g. Opakowanie Benecol® CLASSIC 400 g zawiera 13 dziennych porcji po 30 g.

ZALECENIA

Zaleca się spożywanie produktu Benecol® CLASSIC jako składnika zdrowego stylu życia oraz zrównoważonej i różnorodnej diety bogatej w warzywa i owoce w celu utrzymania poziomu karotenu.

UWAGI

Produkt nie jest przeznaczony dla ludzi, którzy nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Produkt Benecol® CLASSIC nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5 roku życia. Spożywanie produktu Benecol® CLASSIC przez osoby zażywające leki obniżające poziom cholesterolu powinno odbywać się wyłącznie pod kontrolą lekarską. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje gwarancji obniżenia ryzyka.

SKŁADNIKI

olej rzepakowy, woda, tłuszcze roślinne (palmowy i kokosowy), estry stanoli roślinnych (stanole roślinne 5,3%),  emulgatory (lecytyna, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól (0,5%), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (beta-karoten), witamina A (retinol), witamina D3 (cholekalcyferol).

WRTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 2220 kJ/530 kcal
Tłuszcz: 60 g
w tym kwasy nasycone 15 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0,50 g
Witamina A 900 µg/ 113% RWS
Witamina D3 7,5µg/ 150% RWS
Witamina E 8,3 mg/ 69% RWS
Omega-3 (kwas alfalinolenowy) 3,2 g
Stanole roślinne 5,3 g

 

PODZIEL SIĘ
Następny artykułZ OLIWĄ Z OLIWEK