 
                    
    Korzenne ciasteczka świąteczne, które pozwolą ci na pyszne obniżenie cholesterolu z benecolem
                        Szczególnie w okresie świątecznym mamy ochotę na smakołyki. Spróbujcie tych chrupiących, korzennych ciasteczek. Gdy dodacie Benecol® o smaku masła uzyskacie dodatkowo obniżenie poziomu cholesterolu. Już 3 ciasteczka zawierają 2g stanoli roślinnych, które skutecznie obniżają poziom cholesterolu. Pyszny sposób na cholesterol!                    
                
                    Liczba porcji: 25
                    
                
                                Czas przygotowania
                    20 minut                Składniki
                    - 
                                                                            100mlsuszonych śliwek lub innych suszonych owoców
- 
                                                                            600mlpłatków owsianych
- 
                                                                            100mlmąki pszennej
- 
                                                                            100mlzmielonych migdałów
- 
                                                                            1łyżeczka proszku do pieczenia
- 
                                                                            3łyżeczki cynamonu
- 
                                                                            1łyżeczka mielonych goździków
- 
                                                                            1/2łyżeczki mielonego kardamonu
- 
                                                                            250g
- 
                                                                            200mlcukru pudru
- 
                                                                            1jajko
Sposób
                    - Śliwki posiekaj na małe kawałki
- Wymieszaj suche składniki: płatki, mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, przyprawy
- Ubij Benecol® z cukrem.
- Dodaj jajko i kontunuuj ubijanie.
- Do powstałej masy dodaj suche składniki oraz śłiwki i dokładnie wymieszaj.
- GOTOWANIE
 Podziel na 25 części i piecz w temp. 200 stopni Celsjusza przez ok. 10 minut.
- WSKAZÓWKA
 100 ml = 0,4 szklanki
Produkty użyte w tym przepisie
                                                            
                                                    