Skip to content

Kruche ciasteczka

SPOSÓB NA USZCZĘŚLIWIENIE DOMOWNIKÓW. JEDNA PORCJA ZAWIERA 0,8G DZIENNEGO ZAPOTRZEBOWANIA NA 1,5-3 G STANOLI ROŚLINNYCH.
Liczba porcji: 15
Czas przygotowania
55 minut
Składniki
Sposób
  1. Rozgrzej piekarnik do 170°C lub 180°C z termoobiegiem i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
  2. Ubij Benecol z cukrem, aż uzyskasz jasną i puszystą masę.
  3. Wymieszaj mąkę, ryż i ekstrakt waniliowy drewnianą łyżką, aż konsystencja będzie podobna do bułki tartej.
  4. Zbierz ciasto i delikatnie wyrób, formując kulkę. Następnie schładzaj przez 30 minut zawinięte w folię spożywczą.
  5. Rozwałkuj ciasto na lekko obsypanej mąką powierzchni do grubości 1 cm. Posyp niewielką ilością cukru i delikatnie dociśnij do powierzchni. Wykrój ciastka o średnicy 7,5 cm.
  6. Piecz przez 15-20 minut, aż ciasteczka się zarumienią na złoty brąz. Przenieś wypieki na chłodną tacę. Możesz je przechowywać w szczelnym pojemniczku.
Produkty użyte w tym przepisie

Szukaj