Szybkie sosy: jabłko i szałwia
UATRAKCYJNIJ SWÓJ LUNCH POŁĄCZENIEM JABŁKA I SZAŁWII. JEDNA PORCJA ZAWIERA 0,8 G DZIENNEGO ZAPOTRZEBOWANIA NA 1,5-3 G STANOLI ROŚLINNYCH.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania
15 minut Składniki
-
50 g
-
450 gugotowanych jabłek wcześniej obranych, i pokrojonych
-
3posiekane liści szałwii
-
1łyżki cukru
-
2łyżki wody
Sposób
- Umieść jabłka (ugotowane, obrane, wydrążone i posiekane) na małej patelni z szałwią, cukrem i wodą.
- Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż mieszanina osiągnie papkowatą konsystencję.
- Do powstałej pulpy dodaj Benecol o smaku masła i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
- Przed podaniem zaczekaj, aż nieco ostygnie.
Produkty użyte w tym przepisie