Niniejsza treść jest przeznaczona wyłącznie dla pracowników służby zdrowia
Grupy pacjentów, które mogą odnieść korzyści ze stosowania produktów Benecol®
Międzynarodowe wytyczne konsekwentnie zalecają stosowanie estrów stanoli roślinnych, składnika bioaktywnego obecnego w żywności funkcjonalnej Benecol®, w ramach leczenia podwyższonego stężenia cholesterolu. Wspólne wytyczne Europejskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą (EAS) i Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego (ESC) z 2019 r. wyróżniają trzy grupy docelowe do stosowania estrów stanoli roślinnych:1
Pomagając swoim pacjentom w kontrolowaniu stężenia cholesterolu, warto zalecić im uzupełnienie diety o produkty Benecol® zawierające stanole roślinne, które mogą ułatwić obniżenie stężeń LDL-C.2
Poznaj Sarah, 39-letniego menedżera sprzedaży. Sarah nie pali i utrzymuje umiarkowaną aktywność fizyczną. Podczas niedawnego badania okresowego okazało się, że ma podwyższone stężenie LDL-C we krwi.
Poznaj Boba, 46-letniego nauczyciela. Podczas rutynowego badania kontrolnego cztery lata temu rozpoznano u niego
cukrzycę typu 2 i hipercholesterolemię.
Poznaj Minnie, 7-letnią dziewczynkę, która uwielbia grać w piłkę nożną. U Minnie rozpoznano niedawno hipercholesterolemią rodzinną.
Benecol® oferuje opcje dopasowane do każdego gustu. W ofercie znajdują się produkty do smarowania pieczywa w różnych smakach.
Produkty Benecol® do smarowania pieczywa mogą być stosowane jako zamiennik masła i innych produktów tego rodzaju. Są one dostępne w różnych smakach i w wersjach o różnej zawartości tłuszczu, a niektóre z nich mogą być używane do gotowania. Zalecana dzienna wielkość spożycia stanoli roślinnych wynosi 2 g, co odpowiada 30 g produktu naszego do smarowania pieczywa.