Niniejsza treść jest przeznaczona wyłącznie dla pracowników służby zdrowia
Chcemy pomóc pracownikom służby zdrowia w opiece nad pacjentami. Tutaj można znaleźć zasoby umożliwiające pracownikom służby zdrowia i ich pacjentom poznanie korzyści ze spożywania produktów zawierających stanole roślinne, które obniżają stężenie cholesterolu.
Ten notes z odrywanymi kartkami można pobrać i wydrukować. Każda kartka została tak zaprojektowana, aby pomóc pracownikom służby zdrowia wspierać pacjentów we wprowadzaniu niewielkich zmian, które mogą im pomóc znacznie zmniejszyć poziom cholesterolu, m.in. przez wdrożenie zaleceń dietetycznych oraz włączenie do diety żywności funkcjonalnej zawierającej stanole roślinne.
Ta przeznaczona do pobrania infografika zwięźle prezentuje przydatne informacje na temat hipercholesterolemii, chorób układu sercowo-naczyniowego i korzyści wynikających ze stosowania estrów stanoli roślinnych.
E-szkolenia i moduły szkoleniowe mają na celu poszerzenie wiedzy pracowników służby zdrowia o hipercholesterolemii, zaleceniach, wytycznych i różnych sposobach wykorzystania produktów Benecol®, aby pomóc pacjentom skutecznie obniżyć stężenie cholesterolu frakcji lipoprotein o małej gęstości (LDL-C).
The European Guidelines for the Management of Dyslipidaemias & Cardiovascular Disease Prevention highlights dietary advice as the cornerstone for reducing cardiovascular disease risk. This summary provides an overview of the latest dietary recommendations for reducing cardiovascular disease (CVD) risk, based on guidelines from the EAS and ESC.
This clinical summary outlines the clinical data around plant stanol ester, the active cholesterol-lowering ingredient in Benecol functional foods.